Igår blev det en Vapiano inspirerad middag med inslag från filetto di manzo e rucola rätten, vilket är en favorit.

Ingredienser:
400g lövbiff
4st stora morötter
5st stora champinjoner
10cm purjolök
3st vitlöksklyftor
2msk olivolja
1,5dl vitt vin
50g ruccola
250g pasta
Salt, peppar & chiliflakes

1. Börja med att skala och riv morötterna, skölj purjolöken och skiva i tunna skivor och rengör champinjonerna och skiva i mindre bitar.

2. Strimla lövbiffen och lägg i en skål. Ta 2msk olivolja, riv/ pressa 2st vitlöksklyftor och krydda lövbiffen med chiliflakes, salt och peppar efter smak.

3. Lägg i pastan i kokande vatten.

4. Börja med att snabbsteka lövbiffen i en stekpanna med högre kanter. Stek till önskad stekyta (jag gillar när köttet inte är helt genomstekt). Lägg köttet åtsidan på en tallrik.


5. Stek sedan morötter, champinjoner och purjolök i lite olja. Låt stega ca 5min

6. Häll i vinet, riv/pressa i en vitlöksklyfta, ta hälften av ruccolan och salta och peppra. Låt sjuda någon minut medans du häller av pasta vattnet.

7. Häll i pastan och köttet i stekpannan och blanda ihop.



8. Ta av stekpannan från värmen och blanda i det sista av ruccolan.


Jag valde även att göra ett bröd till för att verkligen få Vapiano känslan här hemma. Hoppas ni tyckter om receptet. 
Jag har varit väldigt oaktiv på bloggfronten den senaste tiden så tänkte vara lite bättre och dela med mig av lite roliga recept.

Lammoussaka blir det första receptet som är en favorit. Vill förvarna att det ta ett tag att tillaga denna rätt så har man kort om tid rekomenderar jag inte detta recept. Men har man mer tid och vill ha något riktigt gott då är det här helt rätt. 

Ingredienser:

Recept:
1. Skär auberginerna i ca 1/2cm skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper och strö över lite salt, låt dem vätskas ur ett tag ca 5min torka sedan av med lite papper. 

2. Skala potatisen och skiva i 1/2cm skivor.

3. Lammfärsröra: Skala och strimla gul lök och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja och stek löken och vitlöken gyllene. Tillsätt lammfärsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré, lagerblad, finhackad timjan, kanel och vatten. Låt små puttra i 10min.

4. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Pudra i vetemjöl under omrörning. Tillsätt mjölk under konstant omrörning, rör i osten. När såsen tjocknat, smaka av med salt, vitpeppar och muskot.

5. Moussaka: Ta fram en långpanna och bred ut lite bechamelsås i botten. Lägg ett lager auberginskivor över såsen, fördela ett lager färssås och sedan bechamelsås. Lägg sedan ett lager potatis, färssås och bechamelsås. Avsluta med ett lager auburginskivor och toppa med bechamelsås och resten av den rivna osten.

6. Sätt i ugnen 200 grader, 30min.
Smaklig måltid!

Ombre ögonbryn är det mest naturliga sättet att fylla i sina ögonbryn på. Så jag tänkte dela med mig av hur jag fyller i mina ögonbryn steg för steg.

Jag använder mig av en brynögonskugga från Wet n wild färgen Ash Brown.

Före:


1.Jag börjar med att markera formen på den bakre delen av ögonbrynet med den mörka ögonbrynsskuggan.

2.
Sen fyller jag i formen med lite mer mörk skugga, samtidigt som jag suddar ut linjerna så de inte blir för tydliga.

3.
På den främre delen av ögonbrynet använder jag mig av den ljusa ögonbrynsskuggan för att få ett mjukare och mer naturligt bryn. Jag gör en liknande process här först fylla i formen.

4.Jag tar inte mer färg på penseln jag börjar alltid med att sudda den undre linjen upp i den främre delen av ögonbrynet och den över linjen suddar jag ner i den främre delen av ögonbrynet. Man vill inte riskera att få för mörk färg på den främre delen av ögonbrynet, det kan ge ett hårt och nästan argt utseende.

Då var det klart! Svårare än så är det inte.