Nu är det förkylningstider så det skriker om det och jag har känt att jag har en förkylning som inte blommat ut riktigt. Jag har verkligen ingen lust att bli sängliggandes och som många redan vet är ingefära något bland det bästa mot förkylning. Om ni är som mig och tycker ingefära är toppen så har jag ett litet tips.


Har hittat ingefära shots som riktigt bränner i halsen. Även om det inte botar den värsta förkylningen så tror jag i alla fall att det kan lindra förkylningen. Det känns som en dunderkur så jag kör på i några dagar till. Jag hitta dessa på Pressbyrån för 19kr.
Igår gjorde jag en egen variant av Paninis thai biff sallad (en favorit rätt). 


Ingredienser
300g lövbiff
2 paket shirataki nudlar
0,5 gurka
1 stor morot
1 spetsparprika
0,5 chili peppar
1 salladslök (gröna och vita delen)
1 kruka färsk koriander

Dressing
3 msk japansk soja
1,5 msk vit balsamvinäger
1 msk nam pla
0,5 chili peppar
Några blad koriander från krukan


1. Börja med att blanda ihop dressingen, hacka chili peppar och koriander i mindre bitar.

2. Häll av och sjölj nudlarna, lägg dem i en skål och häll över dressingen och låt dem marineras ca 10min.


3. Skala moroten, dela och gröpur gurkans kärnhus. 


4. Dela moroten och gurkan i mindre stavar och skiva paprikan.5. Hacka koriandern och chili pepparn och skiva salladslöken.


6. Skiva lövbiffen i smala strimlor och stek som hastigast i en väl upphettad panna. Jag valde att ha den rare, tycker bättre om när det inte är helt genomstekt.

7. Blanda ihop alla ingredienser i skålen med nudlarna och dressingen. Rör om väl och rätten är färdig, smaklig måltid.


Igår bjöds det på middag hemma hos Johanna. Hon har nydligen flyttat tillbaka till Stockholm (det var sex år sedan som jag, Sanna och Johanna bodde i Stockholm samtidigt). Vi lagade tacos tillsammans och uppdaterade varandra om det senaste. Det var inte sex år sen vi tre sågs men nästan ett år sen.


Johanna bjöd på härliga amaretto sour drinkar innan maten. Amaretto har en smak av mandelmassa och i vanliga fall är jag inte super förtjust i mandelmassa men det här drinken var riktigt god.

Amaretto sour
6cl amaretto
3cl citronjuice
1cl sockerlag